Del 1 – Sovrummet

Ljussättning

Ljussättningen – att ha olika typ av belysning i rummet. Ofta vill man ha ett starkare ljus när man t.ex ska byta kläder, på morgon och kväll är det oftast skönare med ett mjukare och inte full så starkt ljus. Har du inte en dimmer i sovrummet så är det ett hett tips att installera en sådan. Vi har massor av lampor i butiken och här på hemsidan, så kika runt lite så kanske ni hittar något redan idag till ert sovrum.

Sängkläder, Kuddar & Överkast

Sängkläder, Kuddar & Överkast – Ett kostnadseffektivt sätt att göra stor skillnad i sovrummet på är att byta sängkläder, överkast och piffa till det med kuddar. Här kan man också tänka att färger ifrån andra detaljer i sovrummet kommer igen i t.ex kuddarna. Det bästa med detta är att man kan förändra efter årstider övrig inredning utan att plånboken blir alltför ledsen. Vi har massor av mjuka tillbehör i butiken.

Sänggavel & Bäddmadrass

Sänggavel & Bäddmadrass – Efter några år med samma säng kan man med ganska enkla knep skapa känslan av att ni köpt en ny säng. Gör så här: Hitta en sänggavel som ni tycker passar bra in i ert sovrum och den stil ni eftersträvar där, här finns allt ifrån gavlar med en exklusiv känsla till enklare minimalistiska (tycke och smak avgör). Ni kan också köpa till en ny bäddmadrass och få tillbaka den där sköna ”hotell känslan”, här finns möjlighet att köpa extra tjocka så ni får en känsla av att ni ligger i en stor kontinentalsäng. Behöver ni hjälp så kom in till oss i butiken så får ni titta, känna o klämma i lugn & ro.

Måla & Tapetsera

Måla & Tapetsera – Att måla eller tapetsera en fondvägg är ju en klassiker som alltid ger effekt och ett snabbt resultat samt förändring till rummet. Men vi vill också tipsa om att det är möjligt att måla om golvet för att skapa en helt annan känsla och effekt. Detta kan också vara ett sätt att spara lite pengar om man nu tänkt byta golv så kan detta var ett sätt att också skjuta på detta ett par år. Färgerna påverkar verkligen karaktären och rymden i rummet, ljusa färger ger en luftigare, rymligare känsla. Lycka till!

Mattor på golvet – Att lägga ut matta intill sängen har flera fördelar

Det tillför en skön känsla på morgonen när man sätter ner sina fötter och ska resa på sig.
Det ger ett ombonat intryck till hela rummet och det finns en mängd olika varianter av mattor att välja bland både vad gäller form, färg och materiell.
En matta som matchar din stil kan verkligen tillföra det där lilla extra i rummet, se till att matcha ihop det med övrig stil, mönster och färg som är återkommande i rummet.

Del 2 – Mattor

Rätt matta i rätt rum

Mattor
Rätt matta i rätt rum – man kan skapa en relativt stor förändring genom att inreda sina rum med en eller flera mattor. Vi brukar rekommendera att man tänker kring var man ska ha mattan och vilket behov den ska fylla. Som t.ex när ni ska ha en matta i köket så kan det vara lämpligt att den går att tvätta av enkelt, i sovrummet är ett tips att tänka på mjuka mattor med harmoniska och lugna färger och kanske en extra ullmatta att sätta fötterna på när man kliver ur sängen på morgonen. Rummen är många och likaså våra mattor i vår mattavdelning, så kom gärna in och prata med oss så kan vi hjälpa er.

Tips och idéer

Om ni har ett större rum så kan ni prova detta: lägg ut en stor matta i rummet och inred med möbler och inredning på den. Det som då händer är att ni skapar ett ”rum i rummet”, här kan ni placera ut soffa, fåtöljer, lampor och bord och ge rummet en helt ny och annan känsla än tidigare.

Vi vill göra det tydligt för er hur stor skillnad det faktiskt kan göra bara genom att byta ut en matta, dessa bilder här nedan är tagna i butiken och visar på just detta. Tycke, smak och behov är olika hos oss alla och det är just därför vi har ett stort sortiment på mattor i våran butik i Tidaholm, för att ni förhoppningsvis ska hitta den mattan som passar just er och det rummet ni vill ge ett extra lyft genom en snygg matta.

Några tips på vägen

En mattan i hallen behöver kunna stå emot fukt och väta, det är också det första man oftast möter i ett hem så låt den kännas välkomnande och inbjudande.

Våga att inreda med stora mattor och på så sätt skapa små egna rum i rummet.
I barnens rum är ett tips att tänka på att dom ska vara enkla att kunna tvätta och gärna slittåliga för att hålla för barnens lek.
Tänk på att färg, materiell och mönster på mattan kan matcha tapeter, tyger på möbler eller färger på gardiner m.m för att skapa ett genomtänkt intryck.

Mattan ger rummen liv och skapar en ombonad känsla samt ger skydd för golv.
Nu när våren kommer med ljusare dagar och ett varmare klimat så passa på att anpassa uterum, sovrum eller ert vardagsrum efter detta. Välkomna in till oss så plockar vi fram en matta som passar er.

Del 3 – Kvalité & miljö

Vi har för avsikt att i största möjliga mån göra våra inköp och produktval på ett sätt som påverkar vår miljö på minsta möjliga vis. Vi har många exempel på detta och ett av dom är bl.a Varnamo of Sweden som vi handlar mycket täcken & kuddar av. Det mesta i deras sortiment tillverkas på fabriken i Värnamo med kvalitet i fokus. Värnamo Sängkläder är den enda aktören som tillverkar täcken och kuddar i Sverige!
Kvalité är vad vi eftersträvar att hålla på i alla lägen, om vi kan hålla en hög kvalité på våra varor när ni kommer till oss för att handla så kan ni också behålla dessa längre i era hem innan de slits ut och på så sett så har vi och ni bidragit till att en bättre miljö. BRA VA!

De senaste trenderna tyder också på att allt fler har börjat att intressera sig för miljön och vilka typ av inköp man kan göra för att bidra, det kan vara mat, kläder, inredning o.s.v där alternativen kanske inte alltid behöver vara så mycket dyrare på kortsikt som man först trott. Ett exempel vi säljer i butiken är Anemon XL från ovan nämnda leverantör, detta är en kudde i storlek 65 x 90cm som ger en extraordinär lyx känsla av att du varje morgon/kväll ligger på hotell. Den tillverkas i Värnamo med hög kvalité till ett ord pris på 495kr. Med respekt för att det kan vara mycket pengar, sett till vad du får för dom så är det ett riktigt klipp.

Ett tips ifrån oss är om ni vill ge sovrummet den där lilla extra lyxiga känslan eller bara få till en förändring utan att behöva renovera, måla eller tapetsera om så är två stycken XL kuddar ett hett trendtips att lägga bakom era ordinarie kuddar i sängen. Eller varför inte ge er själva en extra skön kudde till husvagnen eller båten inför kommande sommar och semester. Mer om det här: www.varnamoofsweden.se